Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

Причини за масаж с аксесоари от естествен камък

Reasons to massage with natural stone accessories

През последните години аксесоарите за красота от естествен камък започнаха да набират все по-голяма популярност на румънската сцена за красота, тъй като предимствата им започнаха да се откриват. В тази статия обсъждаме не само значението на масажа на лицето и ролята на тази практика в грижата и поддържането на вашата кожа, но и ползите от масажа с естествени камъни.

Какви са ползите от масажа на лицето?

Масажът на лицето може да се прави в професионална среда, в СПА центъра, но можете да го практикувате и в собствения си дом. Масажът на лицето има няколко важни предимства:

  • Отпуска мускулите на лицето – въпреки че е нормално да масажирате мускулите на единия крак или гърба, когато ни боли, много от нас са склонни да забравят, че лицето също е изградено от мускули. Редовният масаж спомага за отпускане на лицевите мускули, но и за подобряване на здравословното състояние. Например, ако страдате от болка (глава, шия, челюст), но също и други състояния като синузит, масажът на лицето отпуска мускулите и намалява възпалението.
  • Стимулира кръвообращението - за козметични цели масажът на лицето е голям фаворит, защото стимулира кръвообращението, а това допринася за състоянието на кожата. Свежата кръв облекчава някои дерматологични състояния (като акне), но също така помага за поддържане на младежки вид, тъй като насърчава производството на колаген и еластин в кожата (по този начин елиминира бръчките).
  • Лимфен дренаж – още едно предимство на масажа на лицето е лимфният дренаж. Това включва извършване на специфични движения за освобождаване на лимфата (течността, пълна с токсини от лимфната система) навън, изхвърляйки я от тъканите.

Предимства от използването на аксесоари от естествен камък

И така, изводът е: трябва да включим масажа на лицето в ежедневната си рутина за красота. Но каква е целта на естествения камък, за разлика от други продукти за грижа?

Масажът на лице с естествени камъни идва от традиционната китайска медицина, където малките камъчета са били използвани за отстраняване на здравословни проблеми (мускулни заболявания, болки) и за постигане на гладък и светъл тен.

Масажът с естествени камъни е много по-добър от масажа с пластмасови аксесоари по няколко причини:

  • Правилен натиск - тежестта на естествения камък осигурява подходящ натиск върху кожата за стартиране на лимфен дренаж и стимулиране на кръвта, без да измъчва кожата;
  • Не отделя вредни вещества – важно предимство на естествения камък е, че не съдържа химикали или вредни вещества, които могат да повлияят на вашето здраве;
  • Топъл/студен ефект – ниската температура води до вазоконстрикция, което означава, че по-малко кръв достига до кожата. Така, когато температурата се повиши отново, има приток на кръв към кожата, което придава така желания блясък на кожата. От тази гледна точка естественият камък е идеален за масаж, тъй като може лесно и бързо да се охлади или затопли според нуждите.
  • Има положителни енергии - Това е причината в китайската медицина естествените камъни да се използват за лечение на заболявания, тъй като те са заредени с положителни и съживяващи енергии, които се предават на вас по време на масажа.

Какви различни видове аксесоари можете да използвате?

Чудите се кой аксесоар от естествен камък е подходящ за вас? Е, всеки има своите уникални предимства.

  1. Гуа Ша

Благодарение на уникалната си форма, камъкът Gua Sha улеснява масажа на лицето както с по-големи, така и с по-тесни части за масажиране на всяка област на лицето. Масажът Gua Sha, за разлика от ролката, предлага повече контрол върху натиска и движението, но и по-здрав контур.

  1. Ролка за лице

Ролерът за лице е по-лесен за работа, тъй като камъкът се движи лесно върху лицевите мускули. Снабден с по-малък, деликатен край за зоната около очите и по-голям за останалата част от лицето, ролката за лице е отличен избор за чувствителна кожа.

  1. Текстуриран мини ролер

Не на последно място, текстурираният мини ролер предлага по-интензивен масаж на лицето. По-добре стимулира кръвообращението и насърчава дълбокото усвояване на масла и кремове.

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани