Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

Препоръчително ли е жените да бръснат космите по лицето си?

Is it advisable for women to shave their facial hair?

Пухчета или малки косъмчета над устните и по други части на лицето могат да причинят неправилен грим, който не стои добре. Или, в други случаи, нишките могат да бъдат по-тъмни на цвят и по-видими, причинявайки несигурност. При такива сценарии единственото решение би било жената да обръсне лицето си, за да постигне блясък, перфектен грим и други ползи за кожата.


Препоръчително ли е жените да бръснат космите по лицето си?

Дерматолозите казват, че е така. Бръсненето не включва болезнените странични ефекти на другите техники за обезкосмяване. Освен това има ексфолиращ ефект, който е отличен за премахване на мъртвите кожни клетки.


Защо да се бръснем?

Когато бръснем космите по лицето си, протичат няколко полезни процеса за нашата кожа, които имат следните предимства:


Предимство №1: По-гладка и чиста основа за вашата основа

Пухчетата улавят фон дьо тена и не позволяват на грима да ляга равномерно, което от своя страна причинява лющене и претоварва целия грим. Vogue уточнява, че повечето гримьори и инфлуенсъри за красота използват техники за бръснене на космите по лицето, преди да нанесат грим за ефект без пори – порите се маскират, придавайки гладък и равномерен вид. Анти-тъмните кръгове и фон дьо тените се смесват идеално, без да падат върху мъхчетата на лицето. Бръсненето на космите по лицето премахва бариерата между грима и кожата, превръщайки кожата в безупречна основа за продукти.


Предимство №2: По-добро усвояване на вашите продукти за грижа за кожата

Прах, мръсотия и масло могат да останат уловени в космите на лицето, създавайки бариера от мъртви клетки, която не позволява на активните съставки в козметиката да проникнат достатъчно в кожата, възпрепятствайки желаните резултати. Когато обръснете космите по лицето си, минипилингът премахва слоя мъртви кожни клетки и позволява на продуктите да действат. Когато няма косми и мъртви клетки, рутинната грижа за кожата става все по-ефективна.


Предимство №3: Ексфолиране на кожата

Всяко бръснене ексфолира кожата и премахва слоя мъртви клетки, които се натрупват поради замърсяване, прах и бактерии. Това е едно от най-съществените предимства на бръсненето, което другите методи за обезкосмяване не предлагат. Азаде Ширази, козметичен дерматолог, споменава: „Бръсненето на окосмяване по лицето е много по-дълбоко ексфолиращо лечение... премахването на мъртвите кожни клетки позволява на козметичните продукти да проникнат по-добре в кожата, като по този начин стават по-ефективни. Също така позволява на грима да се утаи по-равномерно и кожата да изглежда много гладка."


Полза #4: насърчава производството на колаген

Естетикът д-р Майкъл Праге казва: „По отношение на практиките против стареене, бръсненето на лицето има мощен ефект. Действа като леко микродермабразио, насърчавайки производството на колаген и намалявайки бръчките. Винаги, когато има травма на кожата, стимулирането на колагена помага за обновяването на клетките. Ето защо мъжете имат по-малко бръчки от жените."


Предимство №5: блестяща и здрава кожа

Малките косъмчета по лицето улавят голяма част от мръсотията и замърсяванията от околната среда, което води до липса на блясък на кожата. Естественият блясък на кожата е скрит зад слоя мъртви клетки, който потъмнява тена. Бръсненето на лицето с машинка за подстригване на мустаци и епилация изважда този естествен блясък, засенчен от слоя мъртва кожа. Кожата ви ще изглежда и ще се чувства сияйна, гладка и мека. Освен това вие също ще се насладите на всички предимства на продуктите за грижа за кожата.


Начини за постигане на най-добри резултати след използване на ножчета за лице

Трябва ли жените да бръснат лицата си, дори ако рискуват да се порежат? Първо, няма риск, ако използвате правилните инструменти и техники.

Овлажнете и почистете кожата, преди да използвате ножчето за лице, за да я подготвите за бръснене.

Използвайте самобръсначката под ъгъл от 45 градуса към повърхността на кожата.

Използвайте комплекта остриета на тримера за лице на малки порции, с леки движения, без да прилагате натиск.

Не нанасяйте грим веднага след бръснене, за да избегнете дразнене на кожата.

След бръснене използвайте хидратиращ крем.

Заключение

Коя е най-добрата част от бръсненето на лицето? Това е просто, удобно и лесно да го направите сами. Тримерът за грижа за лицето помага за премахване на мъхчетата на косата и слоевете мъртва кожа. Гримът се нанася по-равномерно, а кожата се радва на ефект против стареене чрез стимулиране на производството на колаген. Бръсненето на лицето с дамски тример за лице трябва да бъде част от рутинната грижа на всяка жена, която се грижи за кожата си и иска да подобри рутината си за красота.

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани