Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

Ако обръсна косата си по лицето, тя ще порасне отново – Митове и наука

If I shave my facial hair, it will grow back– Myths & Science

Когато жените чуят темата за ножчетата за бръснене на лицето, въпросът, който остава, е: „ако обръсна лицето си, косата ми ще стане ли по-дебела?“ Този мит подсъзнателно заема място в съзнанието на всяка жена. Бръсненето на лицето има прекрасни предимства, но митовете пречат на жените да пожънат тези резултати. Дойде време да разрушим някои от тези митове с помощта на научни данни и каним колкото се може повече жени да се чувстват комфортно с бръсненето на лицето.


Мит №1: Обръснатото окосмяване по лицето ще стане по-дебело и по-тъмно

Д-р Шулц, дерматолог от Ню Йорк, обяснява: „Този ​​мит съществува, защото хората бъркат леко скучното усещане на върха на новата коса, която расте „по-често“, с новата коса, която все още не е излязла на слънце и е на път да бъде малко обезцветен, за да бъде по-тъмен".


Научни факти за мит №1

Генетиката и хормоните са единствените, които играят основна роля при определянето на цвета, дебелината и скоростта на растеж на косата. Бръсненето на лицето отрязва само космите по повърхността на кожата; така той не може да повлияе на космените фоликули под кожата, където започва истинският растеж.


Мит №2: Посоката, в която се бръснете, няма значение

Има значение. За да предотвратите порязвания или рани, трябва да се бръснете само по посока на растежа на косъма. В противен случай рискувате дори да получите косми под кожата си.

Научни факти за мит №2

Бръсненето на лицето по посока на растежа на косъма е безопасно и без риск.


Мит №3: Използването на пяна за бръснене или сапун има същия резултат

Подготовката на лицето е първата стъпка в процеса на бръснене. Хората смятат, че сапунената вода ще им помогне да имат гладка и подготвена кожа. Това е мит, защото сапунът не е добър вариант.

Научни факти за мит №3

Лицевото острие се нуждае от гладка повърхност, за да се плъзга и да не ви нарани. В този случай пяната или маслото за бръснене са тези, които могат да ви предложат такова успокоение. Те задържат влагата и поддържат кожата хидратирана, за разлика от сапуна, който изсушава кожата ви след бръснене.


Мит №4: Лазерът е най-добрият начин за премахване на космите по лицето

Лазерът може да бъде дългосрочен метод за премахване на нежеланото окосмяване, но резултатите никога не са гарантирани. Също така сте предупредени за странични ефекти, трябва стриктно да следвате определени правила преди сесията и е скъпо.

Научни факти за мит №4

Лазерното лечение не е практично за областта на лицето. Пухкавостта на косата няма интензивен пигмент и не позволява на лазера да даде най-добри резултати.


Мит №5: Космите по лицето ще растат по-бързо

Това не е вярно и е опровергано от учени от цял ​​свят. Заключението е, че бръсненето на лицето не влияе върху скоростта на растеж и дебелината на косата.

Научни факти за мит №5

Отнема около месец, докато космите по тялото достигнат максималната си дължина. Пътуването на растежа на косата започва в космените фоликули. Когато бръснем космите по лицето, нишката под кожата остава недокосната и не засяга космените фоликули.


Заключение

Бръсненето с бръснарско ножче за лице е евтин, безрисков и безболезнен метод за обезкосмяване, който се смята за табу. Повечето знаменитости, които парадират с кожата си в интернет, бръснат косите си и изглеждат прекрасно. Мнозина използват такива устройства за по-чувствителни зони, като носа и бръснене с тример за нос или зоната на веждите с набор от специални ножчета за подстригване. Мерилин Монро беше една от знаменитостите, горди с кожата си, след като използва комплект ножчета за подстригване на лице.

Бръсненето на лицето ви като жена е нормално и косата не става по-дебела или по-тъмна на цвят. Дойде време да се нормализира бръсненето на лицето при жените. С микробръсначката ние даваме на жените увереността да се чувстват възможно най-комфортно с избора си. В крайна сметка грижата за себе си е по-важна от това какво мислят хората по конкретен въпрос.

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани