Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

Как да обръснете косата на лицето си у дома: съвети и трикове

How to shave your facial hair at home: Tips & Tricks

Бръсненето на лицето за жени преживя спорни дискусии и разруши всички митове с научни данни. Жените вече не се колебаят да вземат острие със себе си, където и да отидат. Станало е рутина.

Окосмяването по лицето обикновено не се вижда и е изрусено или русо, но при някои хора е по-видимо. Жените могат да приемат да живеят с него или да решат да се отърват от него; и двата варианта са нормални.

Решението да обръснете лицето е много различен процес от бръсненето на тялото. За най-добри резултати За лицето трябва да сте изключително внимателни и да използвате правилните инструменти, за да получите най-добри резултати. В тази статия ви показваме правилните стъпки, които да следвате, и как да бръснете правилно окосмяването по лицето си (за жени).


Стъпка 1: Измиване и почистване

Бръсненето на лицето трябва да бъде възможно най-чист и хигиеничен процес, за да избегнете заразяване или раздразнение. Първата стъпка е да почистите лицето си с деликатен почистващ гел, който не изсушава кожата. След масажиране на гела в кожата, изплакнете с чиста вода.

Прах и мазнини, примеси, които се натрупват под формата на мъртви клетки, слой, който води до запушени пори, акне и комедони, се улавят в космите по лицето. Измиването и изплакването на лицето ще гарантира, че по кожата няма да останат повече замърсявания.


Стъпка 2: Ексфолиране

„Нежното ексфолиране преди бръснене може да освободи космите, които са израснали под кожата и са заседнали там“, обяснява дерматологът Джошуа Цайхнер. Ексфолирайте кожата с деликатен скраб, за да премахнете слоя мъртви клетки. Тази стъпка ще гарантира, че острието не е заредено с мъртви клетки по време на бръснене.


Стъпка 3: Хидратация

Хидратацията отваря порите, омекотява косъма и прави бръсненето на лицето по-удобно. Позволява на бръснарското ножче да се плъзга нежно и да отстранява космите, без да прилага прекалено голям натиск върху острието. По-малкото налягане означава по-малко порязвания или рани. Най-добре е да се бръснете по време на душ или веднага след това. Но ако решите да се бръснете по друго време на деня, препоръчително е да използвате малка кърпа, напоена с топла вода, и да я нанесете върху кожата си за 3-5 минути, за да омекоти космите.


Стъпка 4: Използвайте пяна/гел за бръснене

Сухото бръснене причинява триене и по този начин раздразнения, порязвания и изгаряния. Гелът за бръснене намалява триенето между кожата и острието, като смазва зоната. В същото време улеснява правилната посока на острието, за да се избегне пресичането на същата повърхност два пъти. Етеричните масла също са отличен вариант.


Стъпка 5: Използвайте къси удари

Позиционирайте острието под ъгъл от 45 градуса. След това издърпайте кожата към себе си и използвайте най-леките и къси движения.

Космите по лицето растат в различни посоки. Винаги използвайте острието по посока на растежа на косъма и никога обратното, за да избегнете порязване или врастване.

Когато бръснете зоната около устните, покрийте горната устна с пръст, като го издърпате, така че да имате пълен достъп до горната част. Използвайте нежни движения, без да прилагате прекалено силен натиск върху острието.

Избягвайте да използвате острието повече от два пъти върху една и съща област, за да избегнете дразнене.

Винаги използвайте самобръсначка, предназначена за бръснене на лицето. Ножчетата за бръснене за жени са предназначени за прецизни и деликатни резултати. Те са коренно различни от тези за тяло или тези за мъже.


Стъпка 6: Изплакнете и хидратирайте

Измийте обръснатите косми, останали върху кожата, с топла вода и избършете лицето с мокра кърпа. Не забравяйте да използвате емулсия или хидратиращ крем веднага след изсушаване на лицето. Не използвайте продукти, които съдържат алкохол, защото те изсушават кожата и я дразнят.


Трикове за бръснене – Дамско издание.

Ако правите това за първи път, може да ви е трудно, но не се притеснявайте! Подготвих тези съвети, за да ви помогна да постигнете най-добри резултати, когато правите грижа за лицето у дома.

Никога не използвайте сапун преди бръснене, защото изсушава кожата и губи естествената й хидратация. Винаги използвайте гел за бръснене, защото той не дразни и е много по-хидратиращ от сапуна.

Използвайте бръснарско ножче, специално предназначено за бръснене на лицето. Когато искате да обръснете други части на тялото, използвайте друго острие. А за вежди използвайте малкото ножче за подстригване на вежди.

Докато се бръснете, използвайте кратки и леки движения и прилагайте възможно най-малко натиск върху острието.

Ако имате сърбеж, дразнене или врастнали косми, дайте им време да заздравеят преди бръснене. Не използвайте острието върху тези зони или зони с акне.

Опитайте се да използвате острието пестеливо - препоръчват се максимум 4-5 употреби. Ако върхът на острието е тъп, можете да се порежете.

На всеки 2-3 движения почиствайте острието за лице с пречистена вода, за да премахнете мъртвите клетки и остатъците от косми от острието.

Заключение

Да, жените също бръснат косата си по лицето. Особено, когато искат да се отърват от пухчетата и да имат гладка кожа, преди да нанесат козметика или грим. Бръсненето на лицето е безболезнено и жените могат да го правят у дома с тези уреди за грижа за лицето. Бръсненето на лицето с ножчета за подстригване на мустаци няма странични ефекти, но има невероятни предимства!

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани