Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

Ролков масаж на лицето – действа ли наистина?

Facial Roll Massage - Does It Really Work?

Ролерът за лице е един от най-обичаните продукти за красота на сезона и с право: масажът на лицето с помощта на ролера има много предимства. Допринася за вътрешното ни здраве, за настроението ни, но и за светъл и кадифен тен.

И тъй като сме чували много жени да се чудят дали „масажите на лицето действително действат“, ние се заехме да отговорим на този въпрос тук и да обясним ефекта му в детайли.

Първо, какво представлява лицевата ролка?

Валякът за лице може да бъде оборудван с един или два естествени камъка (като кварц или содалит) в единия край. Някои продукти за грижа за кожата се предлагат само с по-голям камък, докато други ролки имат както по-голям, така и по-малък камък, за да покрият по-деликатните зони (като зоната около очите).

Ролката за лице може да има гладка или текстурирана повърхност, всяка от които предлага определени специфични предимства (които обсъдихме в друга статия).

Кога и колко често трябва да се използва ролката за лице?

В идеалния случай това устройство за масаж на лице трябва да се използва два пъти на ден, сутрин и вечер, по време на ритуала за грижа. Масажът се извършва след нанасяне на крема или серума върху лицето, за да се улесни тяхното усвояване (наред с други предимства).

Ролерът не трябва да се използва твърде дълго - дори три до пет минути ежедневен масаж може да доведе до дълготрайни ползи.

Но наистина ли работи?

Много хора се чудят дали масажът на лицето наистина може да има обещаните ползи. И за да отговорите на този въпрос, най-добре е да се обърнете към експерти.

Проучванията показват , че ролковият масаж на лицето допринася за лимфния дренаж, което от своя страна може да намали отока (включително торбичките под очите). Чрез натиск ролката за лице фино стимулира лимфата (пълната с течност течност в лимфната система), която е под кожата. Наличието на тези токсини допринася за подуване на кожата, а масажът, изтласквайки токсините навън, може да придаде на кожата гладък и еластичен вид.

Масажът на лицето има и ефект против стареене , постигнат чрез стимулиране на кръвообращението. Натискът, упражняван от ролката по време на масажа, "събужда" кръвоносните съдове и ускорява циркулацията. Това стимулира производството на колаген и еластин, два ключови елемента за еластичната кожа, но също така и производството на нови клетки, което води до по-млада и по-хидратирана кожа, подобрявайки появата на бръчки.

И като говорим за благополучие, масажът на лицето може да намали безпокойството . През повечето време дори не забелязваме кога лицевите мускули са напрегнати. Смята се, че "поддържаме" много напрежение в челюстта и масажирането и отпускането на тези мускули очевидно облекчава това напрежение.

По този начин, в допълнение към ползите за кожата, масажът на лицето има важен ефект и върху настроението ни.

Митове за ролка за лице

Както видяхме, има много проучвания, подкрепящи ползите за здравето от масажа на лицето с естествени камъни. Съществуват обаче някои така наречени „митове“, които водят до преувеличени очаквания за ролята на ролката за лице и неизбежно до разочарование.

  1. Ролката за лице не помага за отслабване. Въпреки че насърчава лимфния дренаж и чрез освобождаване на лимфата лицето може да изглежда по-слабо след масажа, ролката за лице всъщност не премахва мазнините.
  1. Ролката за лице не лекува заболявания, но може доста да ги подобри. Дерматологични заболявания, като акне, могат да бъдат облекчени чрез редовен масаж, тъй като стимулира циркулацията и производството на нови, здрави клетки. По същия начин ролката за лице отпуска мускулите на лицето и шията, като помага за облекчаване на болката, дължаща се на някои заболявания, но няма да излекува магически болестта.

Важно е да разберете какви са реалистичните очаквания от масажа на лицето, за да не останете разочаровани.

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани