Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

Всичко, което трябва да знаете за ползите от масажа Гуа Ша

Everything you need to know about the benefits of Gua Sha massage

Какво е Гуа Ша?

Гуа Ша масажът е форма на неинвазивна терапия, използвана в традиционната китайска медицина за клетъчна регенерация, лечение и релаксация. Правилно направен, масажът Gua Sha помага за премахване на всякакво енергийно блокиране, лимфен дренаж и предлага ефективен лифтинг на лицето.

За разлика от масажа на тялото Gua Sha, масажът на лицето с този камък не изисква участието на терапевт, лесен е за изпълнение дори в домашни условия и може лесно да бъде включен в ежедневната ви грижа за кожата.

Как се използва?

Можете да използвате камък Гуа Ша сутрин, за да подготвите кожата за грим, вечер, за да отпуснете мускулите или дори през деня за лифтинг и контуриране. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете малко количество масло, серум или овлажнител и да масажирате кожата за 3-5 минути с камъка Гуа Ша. За пълен ефект се уверете, че отделяте достатъчно време на масажа, за да докоснете всички зони: чело, бузи, шия и зона на деколтето.

Ползи

Но защо този камък е толкова специален и как може терапията Гуа Ша да донесе толкова много ползи? Нека разберем заедно!

Контурен и лифтинг ефект

Всичко е свързано с неговата форма, която имитира естествените извивки на лицето - правилно приложен Gua Sha масаж на лицето осигурява прецизен и дълбок контур, като по този начин ускорява лимфния дренаж. Двата извити върха на камъка се използват за линията на челюстта, дългите части се използват за големи зони като челото, бузите или шията, а простият извит ръб се използва за околоочния контур.

Стимулиране на кръвообращението

Движенията по време на масажа с камъни Гуа Ша стимулират микроциркулацията в меките тъкани. Притока на кръв към капилярите се увеличава по време на масажа поради прилагания натиск, в резултат на което застоялата кръв в капилярите се заменя със свежа, обогатена с кислород кръв. Но не прекалявайте с приложеното ниво на натиск; започнете с леки докосвания, като постепенно тествате правилния натиск за вашия тип кожа.

Лимфен дренаж

А Доказано е, че масажът Гуа Ша помага за тонизиране на лицето чрез стимулиране на лимфната система. Това е втората кръвоносна система и важна част от имунната система. По време на масажа уредът Гуа Ша действа директно върху точките на натиск, ускорявайки лимфния дренаж.

Производство на колаген и еластин

Колагенът и еластинът са елементите, които придават еластичност и стегнатост на вашата кожа. С напредването на възрастта кожата ни губи своята еластичност и стегнатост, докато тялото ни започва да произвежда все по-малко колаген. Може да звучи страшно, но производството на колаген започва да намалява след 20-годишна възраст. Чрез стимулиране на лимфната система и кръвоносната система по време на масажа Гуа Ша се активира производството на колаген и еластин. Това помага за предотвратяване на бръчки, намаляване на фините линии и поддържа еластичността и стегнатостта на кожата за по-дълъг период от време.

Дълбоко овлажняване и хидратация

Друго предимство на масажа на лицето Gua Sha е интензивната влажност и хидратация, които осигурява на кожата. Чрез движенията по време на масажа и упражнения натиск, камъкът Гуа Ша затопля кожата и улеснява усвояването на козметиката, за дълбоко хидратиращ ефект. За пълен релаксиращ резултат, Gua Sha може да се затопли с двойната функция в мини козметичния хладилник.

Знаем, че масажът с камъни Gua Sha насърчава кръвообращението и стимулира производството на колаген и еластан и пряк ефект от тези две предимства е намаляването на бръчките и фините линии. Използван редовно, камъкът Гуа Ша действа като стимулира дълбоките слоеве на кожата, което от своя страна стимулира производството на колаген и еластан. Тези два са елементите, от които кожата ви се нуждае, за да изглежда свежа и подмладена.

Кой има полза от такъв масаж?

Лесно - всички! Гуа Ша масажът на лицето не само насърчава лимфния дренаж, възстановява енергийния баланс и заздравяването, но също така увеличава притока на кръв към меките тъкани, стимулира производството на колаген и отпуска мускулите на лицето! Като се имат предвид ползите от Gua Sha, не е изненадващо, че се използва в традиционната китайска медицина от стотици години.

Всичко, което трябва да направите, за да получите тези предимства, е да включите масаж с камъни Gua Sha в ежедневната си грижа за кожата. Важно е да не се обезсърчавате, ако в началото движенията не ви идват естествено. Редовното прилагане на масажа е ключът. След време ще станеш експерт по Гуа Ша!

И за да бъде масажът още по-приятно изживяване, на нашия сайт можете да изберете от три камъка Гуа Ша според вашите предпочитания. Всеки камък има различни метафизични свойства. Розовите кварцови камъни Gua Sha успокояват, ободряват и лекуват, белият кварцов камък ви помага да се концентрирате и ви дава енергия, докато содалитният камък Gua Sha дава кураж и помага за създаване на емоционален баланс.

Какво още чакате, за да опитате първия си масаж Gua Sha?

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани