Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% на всички продукти 🌸 Използвай код SPRING15 при поръчка
-13% на всички продукти ❤ Използвай код BEAUTY13 при поръчка

Как да премахнеш окосмяването на лицето си вкъщи – съвети и трикове

How to Shave Your Facial Hair at Home: Tips & Tricks

Бръснене на лицето при жени: Тема табу с много неясноти

 

Бръсненето на лицето при жените набира популярност напоследък и с основателна причина! След него ще имаш гладка кожа, перфектната основа за безупречен грим и определено ще повиши самочувствието ти. Но може би поради малкото информация и не яснотата за ползите от него, за бръсненето на лицето при жените нямаше гласност. Темата се смяташе за табу дори. Важно е да изясним какво представлява всъщност този процес и как да подготвим кожата си.  За разлика от бръсненето на краката, бръсненето на лицето изисква различен подход.

Днес ти даваме ръководство стъпка по стъпка за постигане на най-добри резултати:

Подготовката е ключов момент:

  • Почистване на кожата: Започни с нежен почистващ продукт, за да премахнеш замърсяванията, омазняването и мъртвите клетки. Това създава чиста основа за бръснене и предотвратява раздразнение.
  • Хидратация: Омекоти косъмчетата, за да създадеш гладко плъзгане за бръснача, като го използваш веднага след душ или като поставиш топъл компрес на лицето си за няколко минути.

Бръснене с грижа към кожата:

  • Пяната за бръснене е задължителна: Забрави за сухото бръснене! Използвай пяна или гел за бръснене, специално предназначен за лице. Те „смазват“ кожата, намаляват триенето и позволяват по-гладко бръснене.
  • Наклон на бръснача: Дръж бръснача под ъгъл от 45 градуса за оптимално бръснене и минимално раздразнение.
  • Къси движения, лек натиск: Използвай къси (кратки), нежни движения по посоката на растежа на косъмчетата. Това ще сведе до минимум риска от порязвания. Имай предвид, че лицевото окосмяване расте в различни посоки, така че бъди внимателна и регулирай движенията си според това.
  • Допълнителна грижа за чувствителни зони: Когато се бръснеш около горната устна, използвай пръста си, за да опънеш нежно кожата за по-гладко плъзгане. Прилагай минимален натиск в тази деликатна зона.
  • Изплакни и повтори (ако се налага): Изплакни лицето си със студена вода и го подсуши с потупване. Ако усетиш някакви стърчащи косъмчета, можеш да преминеш отново, но избягвай да преминаваш през една и съща зона твърде много пъти.

Правилния бръснач е от значение: Не използвай самобръсначка за тяло върху лицето си! Инвестирай в качествени дамски бръсначи за лице. Тези бръсначи обикновено са по-малки и имат по-фини ножчета за по-прецизно и нежно бръснене.

Погрижи се за кожата след бръснене:

  • Хидратирай:Хидратирай кожата си с нежен овлажнител (без алкохол), за да успокоиш всяко раздразнение и да предотвратиш сухота.

Съвети за бръснене за жени:

  • Забрави сапуна: Сапунът може да лиши кожата ти от естествените й масла. Избери вместо това гел или крем/пяна за бръснене.
  • Сменяй ножчетата: Сменяй ножчето на бръснача често (на всеки 4-5 бръснения), за да поддържаш остротата му и да намалиш риска от порязвания.
  • Почиствай ножчето: Изплаквай ножчето на бръснача след няколко движения, за да премахнеш натрупаните косъмчета и мъртвите клетки.
  • Съобразявай се с кожата си: Ако се появи сърбеж, раздразнение или врастнали косъмчета, дай почивка на кожата си. Остави зоната да се възстанови напълно, преди следващото бръснене.
  • Нощно бръснене: Бръсненето вечер дава на кожата ти максимално време да се възстанови, преди да нанесеш грим. Избягвай използването на агресивни продукти поне 12 часа след бръснене. Това включва продукти, съдържащи алкохол, киселини или ретинол, които могат да раздразнят току-що обръснатата кожа.

В крайна сметка:

Бръсненето на лицето е безопасен и ефективен начин да постигнеш гладка и сияйна кожа. Като следваш тези съвети и използваш правилните инструменти, можеш да се насладиш на ползите от бръсненето на лицето, без никакви недостатъци. Така че, действай, приеми гладкостта и се чувствай уверена в своята красива кожа!

Важно е да се отбележи:

Бръсненето на лице не е за всеки. Никога не съветваме хората просто да го направят без подготовка и ако не са сигурни.

Винаги първо направи тест на малка зона от кожата и да изчакай известно време (до няколко месеца дори). Това е най-безопасният начин! Също така, ако винаги си имала окосмени части по тялото или космите ти са много тъмни, бръсненето определено не е за теб. Препоръчваме ти да проучиш добре темата преди да започнеш да използваш бръсначи. Колкото по-подготвена си, толкова повече ползи ще имаш от обескосмяването на лицето ти. Не е страшно, но подходи информирано и внимателно!

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани