Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

Съхранявате ли правилно козметиката си през лятото?

Are you storing your cosmetics correctly during the summertime?

През лятото слънчевите лъчи са отличен източник на витамин D, който ще ви помогне да имате еластична кожа, пълна с жизненост. Но не може да се каже същото за излагането на слънце на козметични продукти. Те трябва да се съхраняват на сухо място и при оптимална температура. Мини-хладилникът се превръща в най-идеалното и компактно решение, готово напълно да промени вашата рутинна грижа за себе си и да запази вашите кремове свежи за дълго време.


Какво се случва, когато козметиката не се съхранява правилно?

Високите температури и влажност могат да инактивират активните вещества чрез реакциите във формулата на продукта и той вече няма да осигури желания ефект. Промени, дължащи се на неправилно съхранение, също могат да бъдат забелязани в текстурата или аромата на продукта.


Най-чувствителните продукти са витамин С, киселините и натуралната козметика.

Витамин С е известен със своето антиоксидантно действие и способността си да намалява пигментните петна, но е едно от най-реактивните вещества към факторите на околната среда. Може да се окисли дори в рамките на две седмици, когато се съхранява при неподходящи условия. Този аспект се забелязва чрез промяна на цвета от безцветен или бял към оранжев или други подобни или по-тъмни нюанси. Нестабилността на продукта може да се пребори с помощта на козметичен хладилник, който предлага оптимална температура.

Те са включени в списъка на термочувствителните вещества и ексфолиращите киселини (AHA, BHA, гликолова киселина и др.), които много бързо губят ефективността си при високи температури или при излагане на слънце, както и козметиката на базата на естествени съставки, с малко или никакви консерванти.

Мини хладилник за козметика — Най-доброто решение за съхранение


Как хладилникът ни помага да удължим срока на годност на вашите продукти за красота?

  • Предпазва продуктите от слънчевите лъчи, топлината и влагата, като предлага оптимална температура от 5-10 градуса по Целзий, която не замръзва продуктите.
  • Предпазва кремовете от появата на бактерии
  • Удължава продължителността на употреба, запазвайки ги свежи за по-дълго време

Не забравяйте, че органичните продукти имат уникални формули, които изискват съхранение при строги условия, като продуктите за грим, които могат да се стопят при високи температури. Затова преносимият козметичен хладилник не е мода, а необходимост, особено през лятото.

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани