Артикулът е добавен

Преминете към съдържанието
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

2 техники за масаж на лицето, които трябва да опитате

2 Facial Massage Techniques You Must Try

Масажът на лицето носи със себе си безброй ползи, както за вашата кожа, така и за вашето здраве. При редовно прилагане стимулира кръвообращението и ускорява лимфния дренаж, като ефективно намалява бръчките и подуването на лицето.

Благодарение на многобройните си ползи за кожата, тези устройства за масаж на лице от естествен камък, като ролка за лице или камък гуа ша, не трябва да липсват от ежедневната ви рутинна грижа.

В тази статия обсъждаме как да си направите масаж на лицето с валяк или камъни гуа ша.

Техника № 1: Ролков масаж

Ключовата дума в ролковия масаж на лице е лимфен дренаж. Нашата цел при този вид масаж е не само да отпуснем мускулите, но и да изтласкаме лимфата (пълната с токсини течност от лимфната система) навън.

Внимание: Не натискайте твърде силно ролката. Дори да избутаме нещо, това не означава, че трябва да натискате силно, в противен случай рискувате да счупите кръвоносните съдове. Внимавайте, теглото на самия естествен камък е достатъчно, за да раздвижи лимфата.

  1. Да започнем от височината на ключицата: с помощта на масажната ролка бавно масажирайте областта на ключицата с движения нагоре и надолу. Важно е да отпуснете и затоплите гърлото, преди да преминете към лицето, за да постигнете лимфен дренаж.
  1. Продължете да се движите по шията.
  1. Когато стигнете до челюстта, е време да промените малко темпото. Заменяме вертикалното движение с хоризонтално движение нагоре и надолу. Започвайки от областта на брадичката, завъртете бузата до ухото. Можете да настоявате за определени области, в зависимост от това, което ви се струва по-добре, но се уверете, че покривате цялата си буза, преди да преминете към следващата част от лицето си.
  1. След това ще масажираме челото, като бавно се връщаме към зоната около очите. За челото би било идеално да започнете от средата, като масажирате хоризонтално, към слепоочията.

За околоочен масаж препоръчваме дуо ролер за лице, тъй като по-малкият камък е по-подходящ и по-лесен за използване в зоната около очите.

  1. Започвайки от носа, нежно масажирайте зоната под очите към слепоочията (същото движение, което използвате, когато премахвате грима).
  1. Не на последно място, можете да използвате малкото камъче на ролката, за да масажирате нежно веждите и страните на носа.

Техника № 2: Гуа ша масаж

Масажът с камъни гуа ша е в много отношения много подобен на ролката за лице. И тук е важно да не използвате прекалено силен натиск, когато масажирате, за да избегнете появата на синини.

Преди да започнете масажа, трябва да нанесете обилно количество масло, серум или мазен крем, за да улесните движението на камъка. Ако чувствате, че дърпате кожата на шията или лицето си с камък, това означава, че не сте се хидратирали достатъчно.

  1. Шия

Започнете отново с областта на ключицата, като масажирате нагоре, по дължината на врата, докато стигнете до камъка някъде зад ухото. Добре известно е, че мускулите в тази област натрупват много напрежение и се напрягат, което се отразява и на външния вид на лицето, изтегляйки лицевите мускули надолу.

За масаж на врата можем да използваме частта с двата извити връхчета или дългите странични части. След това стигаме до центъра, за да покрием цялата шия с гуа ша.

  1. Лице

Ще използваме цялата част с две извити точки за линията на челюстта, като наблягаме на зоната на ушите, защото там се натрупва натрупано напрежение.

След това с помощта на едната страна на камъка ще масажираме бузата, като натискаме един от ъглите на бузата.

За зоната около очите ще използваме един от извитите връхчета, но вместо да натискаме, бихме предпочели да нарисуваме линии с камък гуа ша по лицето. Дръжте пръст близо до носа си, за да разтегнете по-добре кожата си. Можете да настоявате за слепоочията, защото и тук има важна точка на напрежение.

И да не забравяме челото, където можем да използваме двата извити върха или една от страните на камъка, за да отпуснем мускулите и да завършим лимфния дренаж.

Оставете коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани